အမဲသားသုပ္

အမဲသားသုပ္

 

အမဲသားသုပ္ – ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္

 

ၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖဴးထားေသာ အမဲသားသုပ္

 

၀က္နံရုိးကင္

၀က္နံရုိး ႏွင့္ မုန္လာဥျဖဴ ဟင္းရည္

**** ခ်က္၊ စားနည္း **** 

အမဲသားကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး … ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္ နဲ႕ အုိးပူတုိက္ … အသားေလးျမဳပ္ရုံ ေရထည့္ပီး ေရခမ္း ျပဳပ္ထားေသာ အမဲသားျပဳပ္ ….


စပါးလင္ ႏွင့္ ျပဳပ္ပီး ပါးပါးလွီးထားေသာ အမဲသား ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီး၊ ပူစီနံ၊ ကုလားပဲ အက်က္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ႏွင့္ သုပ္ထားေသာ အမဲသားသုပ္ …

 

ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ သုပ္ပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ျဖဴးထားေသာ ပူစီနံ အမဲသားသုပ္

 

၀က္နံရုိးကုိ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ႏွင့္ ႏွပ္ထားပီး မွ … oven မွာ 350º F ႏွင့္ ကင္ထားေသာ ၀က္နံရုိးကင္ … 


၀က္နံရုိးကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းတုိ႕ ႏွင့္ အုိးပူတုိက္ပီးမွ ၃ ေရေလာက္ ျပဳပ္ပီး ေနာက္ဆံုးတေရမွ မုန္လာဥျဖဴ ထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ခတ္ထားေသာ ဟင္းရည္ …
 
Advertisements

2 thoughts on “အမဲသားသုပ္

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s