ငါးအသားလံုးေၾကာ္သုပ္

Fried fish salad

ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္

Ready made – Fried fish ( အိမ္မွာေတာ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္လုိ႕ပဲ အလြယ္တကူ ေခၚလုိက္တယ္။ )

ငါးဖယ္ေၾကာ္ကုိပါးပါးလွီးပီး၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ႕ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ အတူ ကုလားပဲ အက်က္မႈန္႕၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ သံပုရာသီး ၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္

ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္သုပ္ထားေပမယ့္ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ပါ ထည့္သုပ္ထားေသးတယ္။ အသုပ္ထဲမွာ ပုိပီး ငရုတ္သီး အစပ္ နံစပ္သြားေအာင္ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ နည္းနည္း ထည့္သုပ္ထားတယ္။ 

ေဂၚဖီရဲ႕ ၾကြပ္ဆတ္ဆတ္ အရသာ အသုပ္ ႏွင့္ အတူ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ နဲ႕ ႏွယ္ထားတာမုိ႕ စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္။  

မွတ္မိေသးတယ္။ အေမရိကား ေရာက္ခါစ … မႏွစ္က ဧျပီလ … 
တလ လံုး နီးပါးေလာက္ အိမ္မွာ အသုပ္ေတြပဲ ေန႕တုိင္းနီးပါး သုပ္စားျဖစ္တယ္။ 

ေရာက္ခါစက … မေနတတ္ မထုိင္တတ္နဲ႕ ….
စားတာ .. ေသာက္တာ ဘ၀င္မက်လုိ႕လား။ 
အရာရာ ကုိ ၾကည့္လုိက္ရင္ မစားရေသးဘဲနဲ႕ အီသလုိ ျဖစ္ေနလုိ႕လား မသိပါဘူးကြာ …

အဲဒီ လေတြတုန္းက ေန႕တုိင္း ခ်ဥ္၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ ငံ၊ စပ္၊ စပ္ သုပ္စားေနမိတာ မွတ္မိေနေသးတယ္။ 


Advertisements

2 thoughts on “ငါးအသားလံုးေၾကာ္သုပ္

  1. Anonymous says:

    甜不辣 ကိုဒီမွာ ေဖာခ်င္းေသာခ်င္းစားၾကတယ္။
    ခ်ိုတိုတိုအရသာမၾကိဳက္ေတာ့ မစားျဖစ္ဖူး။
    ဒီလိုသုတ္ေတာ့လဲ စားခ်င္စဖြယ္ပါလားေနာ္..။
    ဒီကလူေတြက ေၾကာ္စားၾကတာမ်ားပါတယ္..။

    ေပါက္

    Like

  2. 甜不辣 = Tempura …( From Google translate )

    ရွိတာနဲ႕ပဲ … ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ သုပ္စားလုိက္တာပါ ….

    မုန္႕ဟင္းခါးထဲလည္း ညပ္ပီး ထည့္စားတယ္ ေပါက္ေရ …

    ဒီမွာ ငါးဖယ္ ၀ယ္လုိ႕ရတယ္လုိ႕ ေျပာတယ္။ ဆုိင္မွာ မေတြ႕လုိ႕ မ၀ယ္စားျဖစ္တာပါ။

    ခ်စ္ေပါက္ … လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ ….. 🙂

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s