Posted in Mutton, Rice

ဆိတ္သားဒန္ေပါက္

ဆိတ္သား ဒန္ေပါက္

သရက္သီးသနပ္၊ ပူစီနံ အခ်ဥ္၊ ဆိတ္သား ဒန္ေပါက္၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္

ဆိတ္သား ဒန္ေပါက္

ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္

သရက္သီးသနပ္
 

ဆိတ္သားဒန္ေပါက္

**** ခ်က္၊ စားနည္း ****

ဆိတ္သား ေစ်းႏႈန္း ။ တကဒ္ကုိ တေပါင္ သာသာ အေလးခ်ိန္

ဆိတ္သား ၄ ကဒ္၊ ၄ ေပါင္ ေလာက္ ရွိတဲ႕ ဆိတ္သားတံုးေတြကုိ ရွာလကာရည္ ႏွင့္ ျဖစ္ျဖစ္၊ သံပုရာသီး တလံုးေလာက္ ညစ္ပီး ေရေသခ်ာ ေဆးထားလုိက္ပါတယ္။  


ဘီဒုိ အေပၚဆံုးထပ္က ready made ဒန္ေပါက္ဗူးကုိ ယူ …
 

အခု ခ်က္စားတဲ႕ ဒီ တံဆိပ္ ႏွင့္ … 

Date

ဒန္ေပါက္ စခ်က္ခါစက Youtube ကေန … ၾကက္သားဒန္ေပါက္ ဗီဒီယုိကုိ ၾကည့္ပီး … အိမ္မွာ အသားပဲ ေျပာင္းသြားတယ္။ ခ်က္နည္း အဆင့္ဆင့္က ဒီအတုိင္းပါပဲ။ ဒီအတုိင္း ခ်က္စားတာ အဆင္ေျပတာလည္း ပါသလုိ … စားလုိ႕လည္း ေကာင္းတယ္။ အဲဒီ အရသာကုိ ကုိယ္လည္း ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တယ္။
 ေနာက္မွ … အခ်ိန္ေလးယူ …Youtube ၾကည့္ပီး … ခ်က္ပံု ခ်က္နည္း ေျပာင္းခ်က္ၾကည့္ပါအံုးမည္။ 


ကုိယ့္ အိမ္ကုိ google ကေန ဒန္ေပါက္ search ႏွင့္ ေရာက္လာခဲ႕ရင္ .. AYL ( as u like ) ပါ … အင္တာနက္မွာ ခ်က္နည္း အမ်ဳိးမ်ဳိး ရွိပါတယ္။ YouTube မွာဆုိ အမ်ားၾကီးပါပဲ။ 


ဆိတ္သား – ၄ ေပါင္ … ကုိ ဒန္ေပါက္ မဆလာ တ၀က္ ႏွင့္ အရင္ႏွယ္ ပီး … ဒိန္ခ်ဥ္ ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) ၁ ခြက္ ႏွင့္ ႏွယ္ပီး ႏွပ္ထားလုိက္တယ္။ 

ဘီဒုိထဲကေန Ghee ( ေထာပတ္ ) ဗူး ႏွင့္ အ၀ါေရာင္ အေရာင္ဆုိးေဆးမႈန္႕ပုလင္းကုိ ထုတ္ …

Ghee … 1 cup ကုိ အပူေပးပီး …

Ghee ေစ်းႏႈန္း

ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ေစ်းႏႈန္း 

ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလွီးပီး ေရစစ္ထား …

Ghee – 1 cup ကုိ အပူေပးပီး ေထာပတ္အရည္ေပ်ာ္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီေတြကုိ ေၾကာ္ပီး ဇကာေပၚ ျဖန္႕ထားလုိက္တယ္။
ပီးတာနဲ႕ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ၂ ခက္ေလာက္ကုိ အရြက္ေတြ ေျခြထားပီး Ghee ေထာပတ္ဆီ ႏွင့္ ဆီသတ္ေၾကာ္လုိက္ပီးမွ  ႏွပ္ထားတဲ႕ ဆိတ္သားထည့္ ဆီသတ္တယ္။ ဆိတ္သား အသားေတြ က်စ္လာမွ …
pressure cooker အဖံုးမပိတ္ခင္ က်န္ေနတဲ႕ မဆလာ အထုပ္ တ၀က္ကုိ ထည့္ေမႊတယ္။
ဒီမဆလာ အထုပ္က အသား 750 g = ၁ေပါင္ခြဲ အတြက္ မဆလာအမႈန္႕
အဲဒီ တံဆိပ္က ကုိယ္တုိ႕ မိသားစု အတြက္ဆုိရင္ ေတာ္ေတာ္စပ္တယ္။
ဒါေၾကာင့္ ၁ေပါင္ခြဲ အသား အတြက္ … မဆလာကုိ အိမ္မွာ ဆိတ္သား ၄ ေပါင္ နဲ႕ ခ်က္တာမုိ႕ …. 
မဆလာ ကုိ အသားနဲ႕ တ၀က္ ႏွယ္ပီး ေထာပတ္ဆီသတ္ …
အဖံုးအုပ္ ခ်က္ခါနီးမွ .. ေနာက္ထပ္ ဒန္ေပါက္မဆလာ တ၀က္ကုိ ထည့္အုပ္ပီး ခ်က္ တယ္ ….
ေရ မထည့္ပဲ …. ဆိတ္သားထဲက လံုးေရ ႏွင့္ပဲ pressure cooker မွာ ၁၅ မိႏွစ္ ေလာက္ မီးေျမးေျမး ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ဆိတ္သားဟင္း။ ၁၅ မိနစ္ျပည့္ရင္ အဖံုးကုိ ဒီအတုိင္းပဲ ဆက္ပိတ္ထားပီး pressure cooker lock က်မွပဲ အဖံုးဖြင့္လုိက္တယ္ ….

အေရာင္ဆုိးေဆး – အ၀ါေရာင္ အမႈန္႕ကုိ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု .. ႏြားႏုိ႕ … ၇ ဇြန္း နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားလုိက္တယ္။  


ဘီဒုိထဲက aluminum foil ထုတ္ …

ဘီဒုိထဲက စပ်စ္သီးေျခာက္ ႏွင့္ သီဟုိဠ္ေစ႕ ထုပ္

 မီးဖုိေပၚက ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူထဲ .. ဆားကုိ ထမင္းစားဇြန္း … ၄ ဇြန္း ထည့္ .. ဖာလာေစ႕ ၇ ေစ႕ ထည့္ … basmati 6 cups …. 12 မိနစ္ ေလာက္ ခ်က္လုိက္ရင္ မႏွပ္တႏွပ္ ထမင္းကုိ ရပါပီ …
ထမင္းကုိ ဇကာ ႏွင့္ ထမင္းရည္ စင္ေနေအာင္ စစ္ထားလုိက္တယ္။
ထမင္း ခ်က္ေနတုန္း .. oven ကုိ ၃၅၀º F ၾကိဳဖြင့္ပီး ပူေနေအာင္ ထား ထားလုိက္တယ္။ 
 

ထမင္းျဖန္႕ .. သီဟုိဠ္ေစ႕၊ စပ်စ္သီးေျခာက္ထည့္၊ ဆိတ္သားထည့္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖန္႕၊ ဆိတ္သား အသား အႏွစ္ ႏွင့္ ဆီပါ ထည့္ …

အေပၚကေန ထမင္း ထပ္ျဖန္႕ … အေရာင္ဆုိးေဆး ျဖန္း 

aluminum foil အုပ္ 

oven ထဲ ထည့္ …

350º F – 30 minutes

ဆိတ္သား ဒန္ေပါက္ ရပါပီ …

ဇြန္း ႏွင့္ ေမႊအပီး ….

ဆိတ္သားဒန္ေပါက္
အရင္ပုိစ္႕ …

Advertisements

Author:

I prefer funny, quotes, music and story. Let's see the funny for a minute and appreciate life. I am a fun loving person I know how to be happy always.

2 thoughts on “ဆိတ္သားဒန္ေပါက္

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s