Posted in Personal

ေရႊခ်ီ ဟာလ၀ါ

ေရႊခ်ီ ဟာလ၀ါ စားရင္ နည္းနည္းေလး ႏွင့္ ေရေႏြးၾကမ္းႏွင့္အတူ တြဲစားပါတယ္။

ခ်က္ရတာ လြယ္တာလည္း ပါတယ္။ စားခ်င္တာနဲ႕ ခ်က္စားလုိက္တယ္။ ေထာပတ္နဲ႕ စိမ္႕စိမ္႕ေလးမုိ႕ အမ်ားၾကီးလည္း မစားရဲဘူး။ ဇြန္းဖ်ားေလးနဲ႕ ခပ္ပီး နည္းနည္းခ်င္းစီ စားသြားတယ္။ 

 

တခါ စားရင္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစာကုိ ပန္းကန္ေသးေသးထဲ ခပ္ထည့္ပီး …. နည္းနည္း ( စပ်စ္သီးေျခာက္ ပမာဏ )ေလာက္ နည္းနည္း ခ်င္းစီ စားပါတယ္။

သားသားကေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ သူ႕ၾကိဳက္တဲ႕ စပ်စ္သီးေျခာက္ေတြနဲ႕ သီဟုိဠ္ေစ႕၊ သစ္ၾကားေစ႕ ပါေတာ့ ပုိစားေကာင္းလုိ႕ နဲ႕တူတယ္။ သူလည္း နည္းနည္းပဲ စားတယ္။ တခါ စားရင္ .. ၂ ဇြန္း … ၃ ဇြန္းပဲ … အီလုိ႕ …. 

** ခ်က္၊ စားနည္း **

ေထာပတ္ = ၁ ခြက္
ေရႊခ်ီ ( Sooji – Fine ) = ၁ ခြက္
ႏြားႏုိ႕ = ၁ ခြက္
ေရ = ၁ ခြက္
သၾကား = ၁ ခြက္
စပ်စ္သီးေျခာက္၊ သီဟုိဠ္ေစ႕ = အနည္းငယ္
** ခြက္ = ထမင္းခ်က္တဲ႕ အခါတြင္ ခ်ိန္ေသာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ 

ကြတ္ကီး ဖုတ္ရင္ ဒီလုိ ေထာပတ္မ်ဳိးကုိ သံုးေလ႕ သံုးထ ရွိပါတယ္။ 
Sweet Cream Unsalted

ေထာပတ္ ပမာဏ ဇယားကုိ ေထာပတ္ တံုးေပၚမွာ ေဖာ္ျပေပးထားတာမုိ႕ ၾကည့္ရတာ အရမ္းရွင္းတယ္။
 ေထာပတ္ ၁ တံုးကုိ = ခြက္ တ၀က္ရွိတယ္။
ေထာပတ္ ၂ တံုး = ၁ ခြက္
ခ်က္မယ့္ အုိးမွာ …
( မီးေျမးေျမး ) ႏွင့္ ေထာပတ္ = ၂ တံုး ကုိ အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
ေရႊခ်ီမႈန္႕ = ၁ ခြက္ ထည့္ေမႊ …
အညိဳေရာင္ သန္းတဲ႕ အထိ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပီး …
အညိဳေရာင္သန္းပီ ဆုိတာႏွင့္ …
ေရ = ၁ ခြက္
ႏြားႏုိ႕ = ၁ ခြက္ ထည့္ေမႊပါ။ 
အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးရင္း မုန္႕သားတက္လာပါလိမ္႕မည္။
သၾကား = ၁ ခြက္ ထည့္ေမႊ …
စပ်စ္သီးေျခာက္၊ သီဟိုဠ္ေစ႕ ၊ Almond  အနည္းငယ္ ထည့္ေမႊပါ။
 ( မထည့္ပဲ  ေရႊခ်ီ ဟာလ၀ါ – pure လည္း စားလုိ႕ ေကာင္းသည္ )

အီတာေတာ့ စပယ္ရွယ္ အီတယ္။ ဒါေပမယ့္ တခါ တေလ … ဒီလုိမ်ဳိး အီတာေလးေတြကုိ … စပ်စ္သီးေျခာက္ ပမာဏ ဇြန္းဖ်ားေလးနဲ႕ စားပီး ေရေႏြးၾကမ္း ေသာက္တာလည္း အရသာ တမ်ဳိးပါပဲ ….

အရင္ပုိစ္႕ …
Advertisements

Author:

I prefer funny, quotes, music and story. Let's see the funny for a minute and appreciate life. I am a fun loving person I know how to be happy always.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s