Posted in Personal

မုန္႕လံုးၾကီး အုန္းႏုိ႕ဆမ္း

မုန္႕လံုးၾကီး အုန္းႏုိ႕ဆမ္းကုိ ငယ္ငယ္ေလးကတည္းက ၾကိဳက္တယ္။
 

ရန္ကုန္မွာေနတုန္းက စီးတီးမတ္ကေန ခဏ ခဏ ၀ယ္စားျဖစ္တယ္။
 

အရင္ဘေလာ့အေဟာင္း wordpress မွာ စီးတီးမတ္က ၀ယ္စားတဲ႕ မုန္႕လံုးၾကီး အုန္းႏုိ႕ဆမ္း ပံု တင္ဖူးတယ္။

ရန္ကုန္ ေစ်းထဲက အုန္းသီးဆုိင္က အုန္းႏုိ႕ျပစ္ျပစ္ကုိ မီးဖုိေပၚမွာ ၾကာၾကာတည္ထားလုိ႕ရွိရင္ အုန္းႏုိ႕ေတြ လိပ္တက္လာပီး …. အုန္းႏုိ႕ ဆီ ရပါတယ္။ 
အဲဒီ အုန္းႏုိ႕ဆီကုိ မုန္႕လံုးၾကီး ေပၚ တင္စားတဲ႕ ျမန္မာမုန္႕ မုန္႕လံုးၾကီး အုန္းႏုိ႕ဆမ္းပါ။
အခု အိမ္က မုန္႕လံုးၾကီး အုန္းႏုိ႕ဆမ္းက အုန္းႏုိ႕ဆီ ဆမ္းထားတာ မဟုတ္ဘူး။ ဒီမွာ ၀ယ္လုိ႕ရတဲ႕ အုန္းႏုိ႕ သံဗူးေတြက ရန္ကုန္ ေစ်းထဲမွာ ၀ယ္တဲ႕ အုန္းႏုိ႕ လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္မ်ားလုိ မဟုတ္ပါဘူး။
မီးဖုိေပၚ ၾကာၾကာ တည္လုိ႕ အုန္းႏုိ႕ေတြ လိပ္မတက္လာပဲ … အုန္းႏုိ႕ဆီ မျဖစ္ပဲ … အုန္းႏုိ႕ေတြ ခမ္းသြားမွာ စုိးရိမ္စိတ္ကေလးနဲ႕ အုန္းႏုိ႕ဆီ မခ်က္ျဖစ္ဘူး။ 
အိမ္က အုန္းႏုိ႕ သံဗူးက အုန္းႏုိ႕ရည္ က်ဲတာလည္း ပါတယ္။ 

ဒါေၾကာင့္ အုန္းသီးဖတ္ကုိပဲ မီးဖုိေပၚတင္ပီး မီးေျမးေျမးနဲ႕ ေလွာ္။ နီေရာင္ ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ေလး သန္းလာတာနဲ႕ သၾကားေလး ထည့္ပီး ခ်က္ထားတဲ႕ အုန္းသီးဖတ္ အခ်ဳိ ….

အုန္းႏုိ႕ေလး က်န္ေနတာနဲ႕ အုန္းႏုိ႕ရည္ပါ ထပ္ဆမ္းပီး စားတဲ႕ မုန္႕လံုးၾကီး အုန္းႏုိ႕ဆမ္း

* ခ်က္၊ စားနည္း * 

ေကာက္ညင္းမႈန္႕ – ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) – ၁ ခြက္
 ဆန္မႈန္႕ – ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) – ၃ ပံု ၁ ပံု
ေရ – ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) – တ၀က္

ႏွယ္မယ့္ ေၾကြဇလံုထဲကုိ အမႈန္႕ေတြ အရင္ထည့္ပီး ေရ ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ) တ၀က္ကုိ အမႈန္႕ေတြ ႏွယ္ရင္းနဲ႕ ျဖည္းညွင္းစြာ ထည့္ပီး မုန္႕သား ႏွယ္ထားပါတယ္။ 

( ကုိယ့္ အဲဒီ ေနရာမွာ တခု ေျပာျပခ်င္တာက …. ပူရီ မုန္႕ သား ႏွယ္တာပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေကာက္ညွင္း မုန္႕သား ႏွယ္တာပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ဂ်ဳံ မုန္႕သား ႏွယ္တာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ … 
အမႈန္႕မ်ား ကုိ လက္တဖက္က ႏွယ္ေနတဲ႕ အခ်ိန္မွာ ေရကုိ ေနာက္ လက္ တဖက္ နဲ႕ ေျဖးညင္းစြာ ထည့္ပီး မုန္႕သား ႏွယ္သြားပါ …..

မ်က္စိမွာ ျမင္ေအာင္ ဥပမာ ေျပာျပရရင္ … 

မုန္႕သား ၾကိတ္တဲ႕ ၾကိတ္ဆံု ျမင္ဖူးလား ….

ေျခေထာက္ နဲ႕ ၾကိတ္ဆံုကုိ တေယာက္က ၾကိတ္ေနရင္ … ေမာင္းေထာင္း ၾကိတ္ေနရင္ ….

ေနာက္တေယာက္က ဒီဘက္ျခမ္း ဆံု ဘက္ကေန ေရ ကုိ ျဖည္းျဖည္း ခ်င္း ထည့္ေနတာေလ … ) 

သေဘာေပါက္မွာပါ … အခု ေခတ္ လူေတြက ကုိယ္က လႊဲလုိ႕ အားလံုး BRIGHT ျဖစ္ေနပီပဲ။ မပိန္းေတာ့ပါဘူး။ 

ေရကုိ တခါတည္း ထည့္ပီး ႏွယ္ရင္ေရာ မရဘူးလားဆုိရင္ …. အင္း …. ရမွာပါ  …. 

ကုိယ့္ေတာ့ သိပ္ မၾကိဳက္လုိ႕ လက္တဖက္က အမႈန္႕ေတြကုိ အဆက္မျပတ္ ႏွယ္ေနရင္းနဲ႕ က်န္ လက္တဖက္က ေရခြက္ကုိ ကုိင္ပီး ေျဖးေျဖး ေလးထည့္ ပီး မုန္႕သားကုိ ႏွယ္ပါတယ္။

လက္ဖေနာင့္ နဲ႕ ဖိဖိ ပီး ႏွယ္ေပးလည္း ရပါတယ္။


မုန္႕လံုးေရေပၚေတာ့ လူတုိင္း ခ်က္ဖူးမွာပါ။ မုန္႕လံုးေရေပၚထက္ နည္းနည္းၾကီးတယ္။ မုန္႕လံုးေရေပၚက အထဲမွာ ထညက္ခဲ ထည့္တယ္။ မုန္႕လံုးၾကီးက ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရင္ အထဲမွာ သၾကားကုိ ထည့္ပီး လံုးလည္း ရပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ အထဲမွာ သၾကား အစာ မသြပ္ေတာ့ပါဘူး။
 

လံုးပီးရင္ … မုန္လံုးေရေပၚလုိမ်ဳိးပဲ … ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ထည့္လုိက္ပါ။
ေရေႏြးအုိးေပၚ ေပၚလာရင္ ဆယ္ပီး ေရေအးနဲ႕ ခဏေလးပဲ စိမ္ …


ပီးရင္ OVEN FOIL ထဲ ထည့္။ အုန္းႏုိ႕ရည္ေလး ေလာင္း။ 
အေပၚကေန ဆီေလး သုပ္ပီး

OVEN 200º F နဲ႕ နာရီ၀က္ … ( သုိ႕ ) ၄၅ မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ပါတယ္။
အေပၚမီး နဲ႕ မုန္႕လံုးၾကီး အေပၚမွာ ဆီသုပ္ထားတာ နည္းနည္းၾကြပ္တဲ႕ အထိပဲ အေပၚမီး ေပးတယ္။


 မုန္႕လံုးၾကီး ေအာက္နားေတြက အုန္းႏုိ႕နဲ႕ စိမ္ပီး ခ်က္ထားလုိ႕ ေကာက္ညင္းမုန္႕သားထဲ အုန္းႏုိ႕ရည္ စိမ္႕၀င္ေနပီး အေပၚက ဆီသုပ္ပီး အေပၚမီး နဲ႕ ခ်က္ထားလုိ႕ အေပၚနားမွာ နည္းနည္း မုန္႕သားၾကြပ္ေနလိမ္႕မယ္။ 

အဲဒါကုိ ကတ္ေၾကးနဲ႕ ညပ္ပီး 

အုန္းႏုိ႕ျပစ္ျပစ္ကုိ မီးဖုိေပၚမွာ ခပ္ၾကာၾကာ တည္ရင္ အုန္းႏုိ႕ေတြ လိပ္တက္လာပီး အုန္းႏုိ႕ဆီ ရလာလိမ္႕မယ္။ 

အဲဒီ အုန္းႏုိ႕ဆီ စမ္းပီး စားရင္ စားလုိ႕ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတဲ႕ မုန္႕လံုးၾကီး အုန္းႏုိ႕ဆမ္းပါ။ 



Advertisements

Author:

I prefer funny, quotes, music and story. Let's see the funny for a minute and appreciate life. I am a fun loving person I know how to be happy always.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s