မုိင္လုိ – ေက်ာက္ေက်ာ

အသည္းပံု ေက်ာက္ေက်ာေလးမ်ား 

ေက်ာက္စိမ္း –  ေက်ာက္ေက်ာ တလႊာ …
အုန္းႏုိ႕ တလႊာ …  
မုိင္လုိ တလႊာ  


cutter ေလး နဲ႕ ျဖတ္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာတံုးေလးမ်ား

အုန္းႏုိ႕တလႊာ ႏွင့္ မုိင္လုိ တလႊာ

မုိင္လုိ ေက်ာက္ေက်ာ ဗန္းေပၚကုိ ေက်ာက္စိမ္း- ေက်ာက္ေက်ာတလႊာ ထပ္တင္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာဗန္း

ေက်ာက္ေက်ာ ၃ လႊာ

အုန္းႏုိ႕ ( ၂ ) ဗူးေလာက္ ထည့္ရင္ ေတာ္ေတာ္ကုိ စားေကာင္းေနပါပီ။ 
ကုိယ့္တုိ႕ အသက္အရြယ္နဲ႕ ဆုိရင္ … သၾကား … အုန္းႏုိ႕ က ဂရုစုိက္ေပးမွ .. .ေတာ္ကာၾကတာပါ။ 

တကယ္တန္းက … ကုိယ္ အုန္းႏုိ႕၊ ေထာပတ္၊ ငပိ စားလုိ႕ရတယ္။ 
ဆီ ပဲ … စားအုန္းဆီဆုိ မတည့္ဘူး။ 
စာအုန္းဆီကုိ ဆီ အေဟာင္းထဲ .. ဆီ အသစ္ ထပ္ ထပ္ ထည့္ပီး ေၾကာ္တဲ႕ ဆီေၾကာ္မုန္႕ဆုိ … စားပီးတာနဲ႕ အေၾကာပိတ္ေတာ့တာပါပဲ။
၀က္ဆီ နဲ႕ ေၾကာ္တဲ႕ အစားအေသာက္ဆုိလည္း အဲဒီ အတုိင္းပါပဲ။
လူ က .. ေသြးတုိးတာ မဟုတ္ဘူး။ ေသြးေပါင္က်တာ။ 
ပံုမွန္က အေပၚေသြး 120 … ေအာက္ေသြး 80 မွာ ….
ကုိယ့္က အေပၚေသြး 100 … ေအာက္ေသြး 60 … ေလာက္ပဲ ရွိပါတယ္။ 
ဒီထက္ က်ရင္ လူက မခံႏုိင္ေတာ့ဘူး။ 

ကမ္ဘာၾကီး ခ်ာခ်ာလည္ သြားေတာ့တာပါပဲ …


ဆရာ၀န္က မသန္႕တဲ႕ ဆီ ႏွင့္ အိပ္ေရး လံုး၀ …. လံုး၀ ကုိ မပ်က္ခုိင္းတာပါ။

** ခ်က္၊ စားနည္း ** 



မုိင္လုိ၊ အုန္းႏုိ႕ဗူး၊ သၾကား၊ အစိမ္းေရာင္ဆုိးေဆး၊ ေက်ာက္ေက်ာထုပ္



ရန္ကုန္မွာတုန္းက သၾကၤန္နားနီးပီးဆုိရင္ စီးတီးမတ္မွာ တယ္လီဖုန္း ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ တထုပ္၀ယ္၊
စီးတီးမတ္က ထုပ္တဲ႕ အ၀ါေရာင္သၾကားထုပ္ – ငါးဆယ္သား တစ္ထုပ္၀ယ္
အုန္းႏုိ႕ – ၂ ဗူး ၀ယ္ပါတယ္။
ေရကုိ တစ္လီတာ ပဲ ထည့္တာပါ။
ေက်ာက္ေက်ာခ်က္ဖူးတဲ႕လူေတြ ဒီအခ်ဳိးအစားဆုိ မ်က္စိမွာ ပံုေဖာ္လုိ႕ ရမွာပါ။ 
အုန္းႏုိ႕တထပ္၊ ေက်ာက္ေက်ာ တထပ္နဲ႕ အုန္းႏုိ႕ အီအီ စိမ္႕စိမ္႕ ေက်ာက္ေက်ာ အရသာေလး … 
ေက်ာက္ေက်ာ ႏွင့္ အုန္းႏုိ႕ အလႊာ အခ်ဳိးအစား ညီညီေလး …
အဲဒီ အခ်ဳိးအစားနဲ႕ဆုိရင္ ေက်ာက္ေက်ာက အုန္းႏုိ႕ျပစ္ျပစ္၊ ေက်ာက္ေက်ာ ျပစ္ျပစ္ေလး စားလုိ႕ေကာင္းတယ္။ သၾကား အခ်ဳိက အေတာ္ပါပဲ။



ကြတ္ကီးမုန္႕ေတြမွာ ထည့္တဲ႕ ဆုိးေဆး



ဗူး ေနာက္ေက်ာ



ကေလးမ်ား အၾကိဳက္ မုိင္လုိ  ႏွင့္ လူၾကီးမ်ားအတြက္ အုန္းႏုိ႕ တဗူးပဲ ထည့္သံုးထားပါတယ္။



အခု ခ်က္တာ ေရမ်ားတယ္။ 
အုန္းႏုိ႕နည္းတယ္။ ( လူၾကီးေတြ … က်န္းမာေရး ဂရုစုိက္ဖုိ႕ ) 😛
က်ဲလားဆုိေတာ့ မက်ဲပါဘူး။ 
ေက်ာက္ေက်ာတံုးေတြကုိ ၾကည့္လုိက္ရင္ သိသာပါတယ္။

အိမ္မွာ ခ်က္တဲ႕ အခ်ဳိးအစား က်ဲ က်ဲ က ….

အရင္ဦးဆံုး …
အုန္းႏုိ႕ တဗူးကုိ ထည့္က်ဳိ …
ေရ  … ကုိ ေကာ္ဖီေသာက္တဲ႕ မတ္ခြက္ ( ၃ ) ခြက္ကုိ အပူေပး …
သၾကား … ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ( ၃ ) ခြက္ ကုိ အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊေပးပီး …
မုိင္လုိ …. လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ( ၇ ) ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ( ကုိယ့္ နံပါတ္ 7 ကုိ ၾကိဳက္လုိ႕ ) 
ေက်ာက္ေက်ာအမႈန္႕ ( ၃ ပံု ၂ ပံု ) ထည့္ … ေပ်ာ္ေနေအာင္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။
အဖတ္လုံး၀ မက်န္ေအာင္ ညက္ေနေအာင္ ေမႊေပးပီးမွ ေက်ာက္ေက်ာ္ဗန္းထဲ ထည့္။
ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္ထဲ တနာရီေက်ာ္ေလာက္ အေအးခံလုိက္ရင္ပဲ ေက်ာက္ေက်ာက လွီးလုိ႕ ရေနပါပီ။



အုန္းႏုိ႕နည္းလုိ႕ အေပၚလႊာ အုန္းႏုိ႕ေလးေတြ ပါးပါးေလး ျဖစ္ေနတာ။ 
( က်န္းမာေရး … က်န္းမာေရး )



ေက်ာက္ေက်ာေမႊတာ ညက္ေနလုိ႕ ေက်ာက္ေက်ာတံုးေလးေတြ ေခ်ာေခ်ာေလး ျဖစ္ေနတာ …. 



ကေလးမ်ား အၾကိဳက္ …. တုန္ .. တုန္ … ေက်ာက္ေက်ာ အစိမ္းေရာင္ အတြက္ …

ေရ ကုိ ေကာ္ဖီမတ္ခြက္ နဲ႕ ( ၂ ) ခြက္ အပူေပး
သၾကား – ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ( ၂ ) ခြက္ထည့္ 
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ ၃ ပံု ၁ ပံု ထည့္
အစိမ္းေရာင္ ဆုိေဆး – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု ထည့္ပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပီးမွ 
ခဲေနပီးေသာ မုိင္လုိေက်ာက္ေက်ာဗန္းေပၚ ထပ္တင္လုိက္ရင္ ေက်ာက္ေက်ာ အစိမ္းေရာင္ ေနာက္ထပ္ တလႊာ ကုိ ရရွိပါပီ။




Advertisements

6 thoughts on “မုိင္လုိ – ေက်ာက္ေက်ာ

  1. Anonymous says:

    ညီမေရ
    ေက်ာက္ေက်ာတံဆိပ္နံမည္ေလး ေျပာျပေပးပါေနာ္
    ေက်းဇူးတင္လွ်က္

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s