Posted in Vegetable

Kidney Beans

ပဲႏွပ္

ဆူးပုပ္ရြက္ အုပ္ထားေသာ Kidney Beans ပဲႏွပ္


** ခ်က္၊ စားနည္း **


  

Kidney Beans သံဗူး ၂ ဗူး


ဆူးပုပ္ရြက္ ေစ်းႏႈန္း



ဆူးပုတ္ရြက္ ႏုႏု 



ဆူးပုတ္ရြက္ ဘယ္ေလာက္ႏုသလဲဆုိတာ အဖ်ားေလးကုိ ၾကည့္လုိက္ရင္ ျမင္မွာပါ။
ႏုတယ္ေနာ္။ ဆူးပုတ္ရြက္ကုိေျပာတာ ….
ဆူးပုတ္ရြက္ကုိ ေရေဆးပီး ထိပ္ပုိင္း အရြက္ႏုေတြပဲ ေခၽြထားပါ။


ပဲၾကီးႏွပ္လုိမ်ဳိးပဲ Kidney Beans ကုိ ႏွပ္ပီး ခ်က္ထားတာပါ။
ေရႊျမန္မာမွာ ခ်က္စားခဲ႕ေသာ ပဲၾကီးႏွပ္ 

  

Sharot –  ၾကက္သြန္နီ အေသး အိမ္မွာ ကုန္ေနလုိ႕ အလံုးၾကီး Onion –  ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးေလးလွီး၊ ပါးပါးလွွီးထားတာကုိ တ၀က္ ၀က္လုိက္တယ္။

ေၾကာ္မယ့္ ဒယ္အုိး ထဲကုိ ထမင္းစားဇြန္း နဲ႕ ဆီ ၃ ဇြန္း ေလာက္ ထည့္ပါ။ 
ဆီပူလာပီဆုိရင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ား ထည့္ပါ။ 
ဆႏြင္းမႈန္႕ေလး အနည္းငယ္မွ် ထည့္ေပးပါ။

Kidney Beans ထည့္။ 

ဆား  ႏွင့္ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္။

ႏွံစပ္ေအာင္ ေမြေပးပီးေနာက္

ဆူးပုပ္ရႊက္ထည့္ပီး ေရအနည္းငယ္ေလာက္ ဖ်န္းပီး အဖံုးအုပ္ပါ။ 
မိနစ္ အနည္းငယ္ေလာက္ဆုိရင္ ဆူးပုပ္ရြက္လည္း ႏူးစျပဳပီး ပဲလည္းႏွပ္ပါပီ။ 
( ဒီ ပဲ က ဗူးနဲ႕ လာကတည္းက အသင့္ စားလုိ႕ရေနပါပီ။ အိမ္မွာက အသားဆုိလည္း ႏူးတဲ႕ အသားမွ … ပဲ ဆုိလည္း ႏူး မွ စားတတ္တာမုိ႕ ဒီလုိမ်ဳိး သံဗူးနဲ႕ လာတဲ႕ ပဲကုိ ဒီအတုိင္း စားလုိ႕ရေပမယ့္လည္း နည္း နည္းေလး မာေနေသးလုိ႕ မီးဖုိေပၚမွာ အပူေငြ႕နဲ႕ ျပန္ႏွပ္ပီး ဆူးပုတ္ရြက္ အုပ္ ခ်က္ထားေသာ ပဲႏွပ္ ) 

** အရင္ပုိစ္႕ **  



Advertisements

Author:

I prefer funny, quotes, music and story. Let's see the funny for a minute and appreciate life. I am a fun loving person I know how to be happy always.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s