Turkey မဆလာကင္

Daddy ခ်က္ေသာ Spaghetti

ကေလးမ်ားအၾကိဳက္ Cheese ထပ္ျဖဴးပီး မုိက္ခရုိေ၀႕မွာ ၁ မိနစ္ေလာက္ အပူေပးလုိက္ရင္

Cheese စမ္းထားေသာ Spaghetti 

မဆလာအမႈန္႕ ႏွင့္ ကင္ထားေသာ Turkey

Turkey မဆလာကင္ ႏွင့္ အားလူးကင္

Turkey ႏွင့္ တုိ႕စားဖုိ႕ ငရုတ္ဆီ


** ခ်က္၊ စားနည္း **

Spaghetti အတြက္ ေခါက္ဆြဲဖတ္

Spaghetti ဟင္းအႏွစ္

Turkey 

Turkey အသားကုိ ထုပ္ထားတဲ႕ ပါကင္ ပလတ္စတစ္အိတ္မွာ ခ်က္နည္း ပါတယ္။

သူ႕ေရာင္းတဲ႕ အသားကုိ စားရတာ စိတ္တုိင္းမက်ဘူး ဆုိရင္ ပုိက္ဆံ ျပန္ေလွ်ာ္ေပးပါမယ္ဆုိပီး ေရးထားတာ။ 🙂

ဒီတခါ Turkey ကုိ မဆလာနဲ႕ ကင္ပါတယ္။ မဆလာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ေထာပတ္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊

အရင္ဆံုး အမႈန္႕မ်ား ( မဆလာမႈန္႕ ( အဲဒီ အမႈန္႕မွာ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ အျပင္ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ မဆလာ အကုန္ ပါတယ္။ ) ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ထားပီး
 

ေထာပတ္တံုးေတြကုိ အေရခြံေအာက္ကေန သုပ္ေပးပီး ေထာပတ္ အတံုးလုိက္ကုိ ထည့္ေပးထားလုိက္တယ္။ အေပၚကေန ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးေပးထားလုိက္တယ္။

၀မ္းဗုိက္ထဲကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ထည့္ပီး

၁ နာရီ ခြဲ ေလာက္ oven မွာ 350 ºF ထားပီး ကင္ေပးထားေသာ Turkey မဆလာကင္

 

Turkey ကင္ေနရင္းနဲ႕ အားလူးပါ တခါတည္းကင္ထားလုိက္တယ္။ 

သူ႕အရသာက ထိထိမိမိရွိတယ္။ မဆလာေၾကာင့္ ခံတြင္းလုိက္သလုိ၊ အနံေလးလည္း ေမႊးတယ္။ Turkey အရသာ ေပါ႔ ေပါ႔ ရႊတ္ရႊတ္ကုိ ပ်ားရည္နဲ႕ ကင္တာလည္း ၾကိဳက္သလုိ ဒီလုိမ်ဳိး မဆလာနဲ႕ ေမႊးေအာင္၊ အစပ္ေလးလည္း ပါတာမုိ႕ စားလုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။ 



** အရင္ပုိစ္႕ **



ေက်းဇူးေတာ္ေန႕ Turkey (ပ်ားရည္ ႏွင့္ ကင္ထားေသာ Turkey)
Turkey Curry 
Turkey drumstick oven









Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s