Posted in U.S.A - 2011 Christmas

2012 – ႏွစ္သစ္ၾကိဳ – စားပြဲ

2012 ႏွစ္သစ္ၾကိဳ မိသားစု ညစာ စားပြဲ
 

သီဟုိဠ္ေစ႕ေၾကာ္
 

ထမင္းေၾကာ္
 

Sparkling Apple-Grape ႏွင့္ ကုိကာကုိလာ

Sparkling ခြက္

ႏွစ္သစ္ၾကိဳ ညစာ စားပြဲကုိ စတိတ္က Fox CT ခ်ယ္နယ္မွာ လာတဲ႕ ရုပ္ရွင္ကားၾကည့္ရင္း စားေနၾကတယ္။

အကင္နဲ႕ တုိ႕စားဖုိ႕ မန္းက်ည္းမွည့္ အခ်ဥ္

တီဗီ ေၾကာ္ျငာကုိ ကေလး ၂ေယာက္ ၾကည့္ေနတာ။
 

ပုစြန္ကင္ ႏွင့္ တုိ႕စားဖုိ႕ အခ်ဥ္

ပုစြန္ကင္
 

ပုစြန္ကင္

၀က္နံရုိးကင္
 

ၾကက္သားကင္

အမဲသားကင္

ကင္ပီး ဂီးေထာပတ္သုတ္ပီး  ကင္ထားေသာ အမဲသားကင္

ကာတြန္းကား ၾကည့္ရင္း ညစာ စား
 

ညစာ စားပီး ေရခဲမုန္႕စား

ေရခဲမုန္႕ ၊ သီဟုိဠ္ေစ႕၊ စပ်စ္သီးေျခာက္

ႏွစ္သစ္ ကိတ္မုန္႕အတြက္ ဒယ္ဒီ ၀ယ္လာေသာ ေခ်ာကလက္ ကိတ္မုန္႕

ညစာ စားပြဲ

မိသားစု ညစာ စားပြဲ

သမီးေလး cake decorate လုပ္ထားတာ။ ေခ်ာကလက္ဆန္ေလးေတြနဲ႕
 

snow flake chocolate rice

** ခ်က္၊ စားနည္း **

ဒီေန႕ 12.31.2011 ကေန စပီး ဘေလာ့ ပုိစ္႕မွာ အစားအေသာက္ ဓာတ္ပံုမ်ားကုိ ပုိစ္႕ အေပၚမွာ တင္ထားပီး၊ ေအာက္နားက်မွ မိသားစု အိမ္မွာ ဘယ္လုိမ်ဳိး ၾကိဳက္ႏွစ္သက္လုိ႕ ခ်က္၊ ျပဳတ္၊ စားေသာက္တယ္ ဆုိတာကုိ ေျပာျပတဲ႕ ** ခ်က္၊ စားနည္း ** အေနနဲ႕ သီးသန္႕ ခြဲပီး ပုိစ္႕ ပံုစံ အသစ္ စ  တင္လုိက္ပါတယ္။
 
သီဟုိဠ္ေစ႕ေၾကာ္ကုိ အိမ္မွ ကေလးမ်ားက ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္တယ္။ ဆီပူအုိးမွာ ဆီကုိ က်က္ေအာင္ တည္ထားပီး မီးေျမးေျမးနဲ႕ပဲ သီဟုိဠ္ေစ႕ကုိ ေၾကာ္လုိက္တယ္။ အညိဳေရာင္ သန္းခ်င္လာပီး ဆုိတာနဲ႕ ေၾကာ္တဲ႕ အုိးထဲက သီဟုိဠ္ေစ႕ေတြကုိ ပန္းကန္ျပားထဲ ခပ္ထည့္ထားလုိက္တယ္။ သီဟုိဠ္ေစ႕ က ေၾကာ္ထားတဲ႕ အပူခ်ိန္နဲ႕ ပန္းကန္ျပားထဲမွာလည္း ဆက္ပီး အညိဳေရာင္ နည္းနည္းသန္းခ်င္တာမုိ႕ အညိဳေရာင္သန္းတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားထဲ ခပ္ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ဆားအနည္းငယ္ ျဖဴးလုိက္ပါတယ္။

ထမင္းေၾကာ္အတြက္ … ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာေလာက္ကုိ ဆီပူထဲ အရင္ထည့္ေၾကာ္ပီး မုန္လာဥနီ၊ ပဲစိမ္းလံုးထည့္၊ ေရကုိ အနည္းငယ္ေလာက္ပဲ ဖ်န္းတယ္။ ငံျပာရည္ေလး ၂ စက္၊ ၃ စက္ေလာက္ထည့္ပီး အဖံုးခဏအုပ္ထား။ ပဲစိမ္းလံုး ႏူးပီဆုိတာနဲ႕ ထမင္းထည့္တယ္။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ထည့္တယ္။ သီဟုိဠ္ေစ႕ေၾကာ္ထည့္တယ္။ ဇြန္း ၂ ေခ်ာင္းနဲ႕ ခပ္ဖြဖြေလး ေမႊတယ္။ အိမ္မွာ ထမင္းေၾကာ္ရင္ ဆီကုိ အနည္းငယ္ပဲ ထည့္ေၾကာ္ပီး ဇြန္း ၂ ေခ်ာင္းနဲ႔ ခပ္ဖြဖြ ေမႊေၾကာ္ပါတယ္။ ဒါမွလည္း ထမင္းေၾကာ္က ဆီ အမ်ားၾကီး ရႊဲမေနဘဲ။ မစုိလြန္း၊ မေျခာက္လြန္း အေနအထားမုိ႕ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးပီး ေၾကာ္ထားေသာ ထမင္းေၾကာ္။
 

အမဲသား ေစ်းႏႈန္း
 

ေစ်းၾကီးတယ္။ အသားလည္းေကာင္းတယ္။ လတ္လတ္ဆပ္ဆပ္ရွိတယ္။ 
တစ္ေပါင္ကုိ ၁၁ ေဒၚလာ။ ထက္၀က္ေစ်းေလာက္ ေလွ်ာ့ပီး ေရာင္းတာေတာင္ တေပါင္ကုိ ၆ ေဒၚလာ။ 
အသားတံုးက ၃ ေပါင္ဆုိေတာ့ ၁၈ ေဒၚလာ နီးပါးေလာက္ ရွိတယ္။ 


အမဲသား ၃ေပါင္ကုိ ဒီ Shan တံဆိပ္ အကင္ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ နဲ႕ ႏွယ္ထားလုိက္တယ္။
 

ပါ၀င္တဲ႕ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ အမႈန္႕မ်ား
 

အသားကင္နည္း အညႊန္း … 
 

ဗူးထဲမွာ ပါတဲ႕ အသားကင္ အမႈန္႕ ထုပ္။ အမဲသား ၃ေပါင္ကုိ ဒီတစ္ထုပ္လံုး ထည့္ပီး ႏွယ္ထားလုိက္တယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ ၃ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ပါ ထည့္ ႏွယ္ပီး။ ၃ နာရီေလာက္ အျပင္မွာပဲ ထားပီး ႏွပ္ထားလုိက္တယ္။ 
 

အကင္ အမႈန္႕ ( အိမ္မွာ အစပ္ၾကိဳက္တာမုိ႕ အသား ၃ ေပါင္ကုိ တစ္ထုပ္လံုး ထည့္ႏွယ္ထားပါတယ္။ အဲဒီ အသားကင္ အမႈန္႕က စပ္တယ္။ ) ၊ ဒိန္ခ်ဥ္ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေသာ အမဲသားတံုးမ်ား
 

ဂီးလ္ေထာပတ္
 

ေစ်းႏႈန္း
 

မီးေသြးမီးဖုိနဲ႕ပဲ မီးအသင့္သင့္ အေနအထားနဲ႕ မွန္မွန္ေလး ကင္ေပးထားေသာ အမဲသားကင္။ ကင္ေနတုံုးမွာ အမဲသား အတြင္းပုိင္းသားပါ က်က္ေအာင္ ကင္တဲ႕ ဇြန္းနဲ႕ အမဲသားတံုးကုိ ဖိဖိပီး ကင္ေပးထားတယ္။ အသားက်က္မ က်က္ အလြယ္သိနည္းက အသားတံုးကုိ ဓါးနဲ႕ လီွးၾကည့္လုိက္ရင္ အတြင္းပုိင္း အသားအေနအထားက အေသြးေရာင္ လုိ မနီပဲ အသားေရာင္ သန္းလာရင္ အသားက်က္ပါျပီ။ အတြင္းပုိင္း အသားက ပန္းေရာင္ သုိ႕မဟုတ္ နီနီၾကီးဆုိရင္ အသားမက်က္ေသးပါဘူး။ အသားတံုးကုိ ဟုိဘက္ ဒီဘက္ လွန္ေပးပီး။ ကင္တဲ႕ ဇြန္းနဲ႕ ဖိဖိေပးရင္ အသားအက်က္ညီပါတယ္။
 

အခ်ဥ္အတြက္ … မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ျပစ္ျပစ္နဲ႕ အတူ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သၾကား၊ ဆား၊ 
 

ကေလးေတြအတြက္ ပုစြန္ကုိ အခြံခြါပီး၊ ေက်ာက ခ်ီးေၾကာင္းထုပ္ … ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ကင္တဲ႕ တုပ္ေခ်ာင္းမွာ တပ္ေပးလုိက္တယ္။ လူၾကီးေတြအတြက္ကေတာ့ ပုစြန္ကုိ ေခါင္းနဲ႕ လက္က ေျခေတြ ကတ္ေက်းနဲ႕ ျဖတ္၊ ပုစြန္ ေက်ာက အခြံကုိ ကပ္ေၾကးနဲ႕ ခြဲပီး ခ်ီးေၾကာင္းထုပ္။ ဆားေရ နဲ႕ စိမ္ပီး တုပ္ေခ်ာင္းမွာ တပ္၊ အရမ္းၾကီး မကၽြတ္လြန္း အရမ္းၾကီး မေပ်ာ့လြန္း ကင္ထားပါတယ္။ (ပုစြန္ မကင္မွီပံု)
 

မီးေသြးနဲ႕ ခ်က္တာမုိ႕ အိမ္အျပင္မွာပဲ ကင္စားၾကပါတယ္။ ဂတ္စ္နဲ႕ ကင္တာလည္း အျပင္မွာပဲ ကင္စားၾကပါတယ္။ အိမ္ထဲမွာ ခ်က္တဲ႕ မီးဖုိက လွ်ပ္စစ္မီးဖုိပါ။ ရန္ကုန္မွာတုန္းက ဂတ္စ္မီးဖုိနဲ႕ ခ်က္တယ္။ ခ်က္တဲ႕ အခါတုိင္း ျပဴတင္းေပါက္ကုိ ဖြင့္ပီး ခ်က္တယ္။ မုိးရြာလည္း ျပဴတင္းေပါက္ဖြင့္ပီး ခ်က္တာပါပဲ။ ျပဴတင္းေပါက္မွာ sunshape ရွိတယ္။ မုိးေရ မပက္ဘူး။ 
 

မီးေသြးနဲ႕ ကင္စားတဲ႕ အသားကင္ အရသာကုိ ပုိၾကိဳက္ႏွစ္သက္တာမုိ႕ ဒယ္ဒီက မီးေသြးမီးဖုိကုိ ၀ယ္ထားပါတယ္။
 

ဒယ္ဒီ ကုိယ္တုိင္ ကင္ေနေသာ ပုစြန္ကင္၊ မာမီက ကင္ဖုိ႕အတြက္ အသားေတြကုိ အဆင့္သင့္ ျပင္ဆင္ေပးထားရုံပါပဲ။
 

အေမရိကားမွာ ၀ယ္လုိ႕ရေသာ မီးေသြးထုပ္ ပံုစံ။ ဒီမီးေသြးထုပ္ အမ်ဳိးအစားနဲ႕ ဆုိရင္ မီးေသြးက မီးျမန္ျမန္ေတာက္ပါတယ္။ ေစ်းလည္း တျခားမီးေသြးထုပ္ထက္ ပုိေစ်းၾကီးတယ္။
 

မီးေသြးထုပ္မွာကုိ warning အေနနဲ႕ ပါ ပီးသားပါ။ မီးေသြးနဲ႕ ခ်က္မယ္ဆုိရင္ အိမ္ထဲမွာ အိမ္အလံုပိတ္ပီး ခ်က္လုိ႕ မရပါဘူး။ အိမ္ျပင္မွာ ခ်က္ဖုိ႕ သတိေပးထားပါတယ္။
 

အသားကင္တဲ႕ ေနရာမွာ သံုးတဲ႕ မီးေသြး။ မီးစားလည္း ၾကာၾကာခံတယ္။
 

မီးေသြးတံုး  ပံုစံ။ ရာဘာလက္အိတ္နဲ႕ မီးေသြးကုိင္လုိ႕ရပါတယ္။ လက္မညစ္ပတ္ဘူးေပါ႔။ ညစ္ပတ္သြားလည္း လက္ေဆးလုိ႕ရတာပါပဲ။
 

ထင္းရႈးဆီဗူး
 

ဒီလုိမ်ဳိး ထင္းရႈးဆီ ေခ်ာင္းေတြကုိ အကင္ တုပ္ေခ်ာင္း တေခ်ာင္းစာ သာသာ အနည္းငယ္ေသးေအာင္ ဓါးနဲ႕ ခြဲျခမ္းစိတ္လုိက္ပီး ကင္မယ့္ မီးဖုိမွာ အရင္ဆံုး မီးေသြးတံုးေတြကုိ အရင္ဆံုး ေတာင္ပံုစံ ပံုပီးမွ ထင္းရႈးဆီေခ်ာင္းေတြကုိ ၃ ၊ ၄ ေခ်ာင္းေလာက္ ဆုိင္ပီး မီးညိွ၊ ေလေတာ့ ကြယ္ထားလုိက္တယ္။ ဒါမွ ထင္းရႈးဆီ ေခ်ာင္းကေန တဆင့္ မီးေသြးတံုးေတြက မီးေတာက္လာမယ္။

 

  

ပုစြန္ကင္ 



ကိတ္မုန္႕ကုိ ေခ်ာကလက္ဆန္ေလးေတြ သမီးေလး အလွဆင္ေပးထားတာ။



Angel ေခ်ာကလက္ဆန္ ျဖဴးေပးထားတာ။ ကိတ္မုန္႕ကေတာ့ ၀ယ္တာ။




ဒီပုိစ္႕ တင္ေနတုန္း Browser ၂ခု ဖြင့္ထားလုိက္တယ္။ တခုမွာ … ဘေလာ့ပုိစ္႕ သံုးပီး။ ေနာက္တခု Browser မွာ http://www.cnn.com/video/?%2Ftab%2Flive#/video/cvplive/cvpstream1 Time Square awaits 2012 ကုိ Live ၾကည့္တယ္။ အဲဒီေနရာကုိ လူကုိယ္တုိင္ေတာ့ ကေလး ၂ေယာက္နဲ႕ အတူ သြားေတာ့ မသြားႏုိင္ဘူး။ ေတာ္ေတာ္ေအးမွာပဲ။ လူေငြ႕ ရုိက္ပီး ေႏြးေနေပမယ့္ ေအးေတာ့ ေအးေနမွာ။ အခုဆုိရင္ ည ၁၁း၄၈ … ေနာက္  ၁၂ မိနစ္ ဆုိရင္ ႏွစ္သစ္ တခုကုိ ကူးေျပာင္းပါပီ။

၂၀၁၁ ကုိ ႏႈတ္ဆက္ပါတယ္။ 
ၾကိဳဆုိပါတယ္ ၂၀၁၂ ….
Happy New Year !!!!



** အရင္ပုိစ္႕ **


2010 – ႏွစ္သစ္ၾကိဳ – ညစာ စားပြဲ (ေရႊျမန္မာ)
2011 – ႏွစ္သစ္ၾကိဳ – ညစာ စားပြဲ (ေရႊျမန္မာ)
2012 – ႏွစ္သစ္ၾကိဳ – ညစာ စားပြဲ (အေမရိကား) Now



Advertisements

Author:

I prefer funny, quotes, music and story. Let's see the funny for a minute and appreciate life. I am a fun loving person I know how to be happy always.

4 thoughts on “2012 – ႏွစ္သစ္ၾကိဳ – စားပြဲ

  1. ႏွစ္သစ္မွာ မိသားစုအားလံုး
    ကိုယ္ေ၇ာစိတ္ပါက်န္းမာခ်မ္းသာၿပီး
    စီးပြားတိုးတက္ႀကပါေစ။

    Like

  2. Ko Ko Sein (YGN) ….

    ေက်းဇူးပါ ဦးကုိကုိစိန္ ….

    ဦးကုိကုိစိန္ ေပးတဲ႕ဆုနဲ႕ ျပည့္စံုရပါလုိ၏။

    ဦးကုိကုိစိန္ ရဲ႕ ႏွစ္သစ္ဆုေတာင္းက ကၽြန္မ အလုိခ်င္ဆံုး ႏွစ္သစ္ဆုေတာင္းပါ။

    ဦးကုိကုိစိန္တုိ႕ မိသားစု အားလံုး ကုိယ္၊ စိတ္၊ ႏွလံုး သံုးပါးစလံုး က်န္းမာၾကပါေစ … ခ်မ္းသာၾကပါေစ … ေဘးရန္ခပ္သိမ္းကင္းျငိမ္းပါေစ … စုိးရိမ္ ေၾကာင့္ၾကခပ္သိမ္း ကင္းျငိမ္းပါေစ …. ေသာက ခပ္သိမ္း ကင္းျငိမ္းပါေစ … စီးပြား ဥစၥၥာ ဒီေရ အလား တုိးတက္ ၾကီးပြားၾကပါေစ …

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s