ၾကက္သားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္

 ၾကက္သားေစ်း – $8.15 ကုိ ေလွ်ာ့ေစ်း $4.32 နဲ႕ ရပါတယ္။

 ၾကက္ေပါင္ ၄တံုး

 ၾကက္အသားထဲ ဟင္းအႏွစ္ အရသာ၀င္ဖုိ႕ ၾကက္အက်ီကုိ ဓါးနဲ႕ မႊန္းလုိက္ပါတယ္။ အသားထဲေရာက္တဲ႕အထိေပါ႔။ 

 ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ သစ္ၾကံပုိးေခါက္၊ ကရေ၀းရြက္၊ ငရုတ္သီးေတာင့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ဖလာေစ႕

ဒိန္ခ်ဥ္၊ လိေမာ္ရည္
 ဓါးနဲ႕ မႊန္းထားတဲ႕ ၾကက္ေပါင္ေတြကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕နဲ႕ ႏွယ္ေပးထားပီး ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။
ဆီပူအုိးထဲမွာ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း နဲ႕ အရင္ဆီသတ္ပီး ငရုတ္သီးေတာင့္၅ေတာင့္ေလာက္ကုိပါ အတူထည့္ေၾကာ္ပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ 
ပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေမႊေပးပီး … သစ္ၾကံပုိးေခါက္၊ ကရေ၀းရြက္၊ ဖာလာေစ႕ထည့္တယ္။ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးမ်ားထည့္တယ္။ 
ဒိန္ခ်ဥ္ တခြက္၊ လိေမာ္ရည္ခြက္တ၀က္ထည့္ေမႊေပးပါတယ္။ ေမႊတာ နံစပ္ပီဆုိတာနဲ႕ မီးအရွိန္ေလွ်ာ့ပီး ေရကုိ အသားတံုးျမဳပ္ရုံေလာက္ပဲ ထည့္ပီး မီးေျမးေျမးနဲ႕ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။

 ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား
ဆား
 ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားဟင္း
  
 ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ အတူ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားနဲ႕ နယ္ပီး တညေလာက္ ေရခဲေသတာထဲ ထည့္ႏွပ္ထားလည္း စားေကာင္းပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ အခ်ိန္မရလုိက္လုိ႕ ဒီတခါေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ တညမႏွပ္ပဲ ခ်က္စားျဖစ္တဲ႕ ၾကက္သားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ဟင္းပါ။

 ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား၊ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကုိပါ ဆီသတ္ပီး ၾကက္သြန္အႏွစ္မ်ားနဲ႕ အတူ ဒိန္ခ်ဥ္ရဲ႕ အရသာ၊ လိေမာ္ရည္ရဲ႕ အရသာ ၾကက္သားထဲ စိမ္႕၀င္ေနတာမုိ႕ ခံတြင္းလုိက္တယ္။ 

 
သရက္သီးစိမ္းသနပ္

 ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ စပ္ အရသာ
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s